02 april 2020

Verrijk je ontwerples met de Maakotheek

Datum en tijd2 april 2020 van 16.15- 18.00 uur
LocatieTeaching Lab TU Delft (gebouw 32A), Landbergstraat 19, Delft
DoelgroepPO, groep 6-8
ActiviteitWorkshop
ThemaMaakonderwijs, 21st century skills, Didactiek, Techniek en technologische principes
DeelnemersMinimaal 4, maximaal 8
TrainerSuzanne Algra en Leon Dirks
AanbiederWetenschapsknooppunt TU Delft

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Doelstellingen

  • Inzicht creëren en handreikingen bieden hoe je leerlingen kunt ondersteunen in het gebruiken en toepassen van Wetenschap en Techniek.
  • Voorbeelden geven en inspiratie bieden hoe leerlingen techniek en technologie in kunnen zetten bij zelfbedachte ideeën en oplossingen.
  • Kennis maken met de maakboxen van de Maakotheek en ervaren hoe je die zou kunnen inzetten in de klas.

Inhoud

In deze workshop word je getriggerd om op een andere manier te denken en om te gaan met het toepassen van Wetenschap & Technologie in de klas. Met behulp van de maakboxen van de Maakotheek ga je praktisch aan de slag met verschillende technische principes en technologische toepassingen. Dit alles binnen het thema ‘Energie’.

Trainer

Suzanne Algra is initiatiefnemer van de Maakotheek in Rotterdam. De Maakotheek biedt W&T onderwijs aan in de vorm van Maakboxen (leskisten, lessen en online begeleiding van leraren). De missie van Maakotheek is om alle leerlingen technologisch geletterd te maken. Leon Dirks is afgestudeerd Industrieel Ontwerper aan de TU Delft. Bij het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft ontwikkelt hij lesprogramma's en workshops op het gebied van ontwerpend en onderzoekend leren (OOL), geeft workshops en nascholingen en begeleidt scholen bij de implementatie in de klas.