19 maart 2020

In gesprek met ouders

Datum en tijd13 februari 2020 van 15.45-17.45 uur
 19 maart 2020 van 15.45-17.45 uur
LocatieDe Waterhof, Locatie Angolastraat, Angolastraat 3, Delft
DoelgroepPO, VO
ActiviteitCursus
ThemaCoaching
DeelnemersMinimaal 8, maximaal 16
TrainerMirjam Stroetinga
AanbiederSCO-Academie

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Doelstellingen

  • Uitbreiden van de professionele vaardigheden (zoals gesprekstechnieken) om met alle ouders samen te werken in het belang van het kind.
  • Inzicht vergroten in overtuigingen die kunnen helpen bij oudergesprekken.
  • Na afloop van de training kun je beredeneerd een gesprek voorbereiden vanuit doorontwikkelde vaardigheden en visie.

Inhoud

Bouwen aan een prettige samenwerking met alle ouders.
In twee bijeenkomsten verken je je professionele vaardigheden, die je helpen vorm te geven aan samenwerking met alle ouders. Door oefening en theoretische handreikingen uit recente, internationale literatuur breid je deze vaardigheden, zoals gesprekstechnieken, uit. Je verdiept je in overtuigingen over ouders en opvoeden, die ondersteunend zijn aan het samenwerken met ouders. In de bijeenkomsten is ruimte voor het inbrengen van je eigen vragen uit de praktijk. Wat doe ik als ik me overvallen voel door de vraag of opmerking van een ouder? Welke mogelijkheden heb ik voor behoud van de relatie als er bij de ouder veel emoties zijn? Hoe bereik ik een ouder die onbereikbaar lijkt? Eigen casussen worden in rollenspellen gebruikt om nieuwe vaardigheden te oefenen.

Trainer

Mirjam Stroetinga is onderzoeker/adviseur bij het Marnix onderwijscentrum in Utrecht. Ze doet een promotieonderzoek naar het samenwerken met ouders aan opvoeding en verzorgt trainingen en workshops over het opbouwen van een prettige samenwerking met ouders.