11 mei 2021

Bewegen op het schoolplein

Datum en tijd11 mei 2021 van 16.00 - 17.00 uur
LocatieOnline via Google Meet
DoelgroepPO
ActiviteitWorkshop
ThemaDynamische schooldag
DeelnemersMinimaal 4, maximaal 20
TrainerNick Keijser
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

Leraren en directies inspireren en motiveren om het buitenspelen op het plein anders te organiseren, zodat er kwalitatief gezien meer en beter bewogen wordt.

Inhoud

In deze workshop krijgen we informatie hoe we het buitenspelen anders kunnen organiseren en daarmee beter bewegen stimuleren. Dit kan bijvoorbeeld door met zonering te gaan werken, een koppeling te maken tussen de gymles en het buitenspelen, junior coaches of een beweegteam samen te stellen. Ook worden er filmpjes getoond op welke wijze het buitenspelen op De Waterhof is georganiseerd. 

Trainer

Nick Keijser is vakdocent bewegingsonderwijs op De Waterhof en coach leren bewegen en bewegend leren. Hij adviseert vaak teams op welke manier leerlingen meer kunnen bewegen in en rond de school. Daarnaast geeft hij regelmatig les op de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding.

Bijzonderheden

Na het volgen van de workshop kun je een rondleiding aanvragen om te kijken naar het buitenspelen op De Waterhof volgens het beweegwijsprincipe.

 

inschrijven