13 oktober 2021

Eschermuseum

Datum en tijd13 oktober 2021 van 16.00-17.00 uur
LocatieEscher Museum, Lange Voorhout 74, Den Haag
DoelgroepPO, VO
ActiviteitRondleiding
ThemaCultuur
DeelnemersMinimaal 4, maximaal 10
TrainerSeijo Epema
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

Kennismaking met de grafische technieken en de thema’s in het werk van Maurits Escher.

Inhoud

Tijdens de rondleiding lopen we door het ‘Paleis aan het Lange Voorhout’ en leren de door Escher gebruikte technieken te onderscheiden. Verder bekijken we werken uit verschillende groepen. Zo zijn er meer figuratieve werken, vlakvullingen, oneindige cirkels, mathematische figuren en de beroemde ‘onmogelijke’ constructies. Waarom lijken ze toch mogelijk te zijn? Hoe bedriegt Escher de beschouwer? Het Eschermuseum boeit iedereen, alpha’s en bèta’s. Gaandeweg horen we ook nog iets over het leven van Escher en het gebruik van het pand als winterpaleis voor de Oranjes.

Trainer

Seijo Epema is van origine leraar Engels en vertaler en leraar Russisch. Hij heeft een minor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden gevolgd. Hij geeft regelmatig rondleidingen in musea in Amsterdam en Den Haag. Zijn specialisatie is Nederlandse architectuur, interieurs en kunst van de 16e tot de 19e eeuw. Ook geeft hij stadsrondleidingen in Delft, Den Haag en Amsterdam. 

Bijzonderheden

De rondleiding wordt door de SCO-Academie betaald. De entree € 11,-- is voor eigen rekening (met CJP-pas 15% korting; museumkaart is niet geldig).

inschrijven