06 oktober 2022

W&T en OOL vakoverstijgend inzetten

Datum en tijd6 oktober 2022 van 15.45-17.30 uur
LocatieWordt nader bekend gemaakt.
DoelgroepPO, Leraren groep 1 t/m 8
ActiviteitWorkshop
Thema21st century skills, Didactiek
DeelnemersMinimaal 8, maximaal 40
TrainerLeon Dirks en Fleur le Noble
AanbiederWetenschapsknooppunt TU Delft

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Doelstellingen

  • Inzichtelijk maken hoe je OOL vakoverstijgend in kunt zetten.
  • Leren hoe je geschikte aanknopingspunten kunt vinden om OOL te koppelen aan bestaande vakken en thema's.
  • Voorbeelden geven hoe je verschillende (les)doelen op een slimme manier kunt combineren en inzetten.

Inhoud

In deze bijeenkomst leer je hoe je W&T/OOL kunt integreren en implementeren binnen het curriculum op je eigen school. Hoe kom je aan lessen en leerlijnen? Hoe koppel je dit met bestaande thema’s en vakken op school? Welke stappen moet je samen met het team zetten en hoe regel je dat? Vanuit de theorie zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je leert hoe je W&T vakoverstijgend kunt laten aansluiten met taal, rekenen en natuurlijk de zaakvakken. Door het zelf ervaren van enkele hulpmiddelen en het bespreken van een aantal ‘Good Practiçes’ kun je het op een goede manier overbrengen en uitvoeren binnen je eigen school.

Trainer

Leon Dirks is afgestudeerd Industrieel Ontwerper aan de TU Delft. Bij het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft heeft hij allerlei lessen, projecten, workshops en nascholing ontwikkeld op het gebied van W&T en OOL en is hij nu nog steeds als trainer verbonden. Als schooladviseur bij Maakotheek deelt hij graag zijn kennis en expertise met de scholen.

Fleur le Noble heeft jarenlang gewerkt als leraar. Haar expertise ligt bij thematisch werken en digitale geletterdheid. Ze werkt nu als schooladviseur bij Maakotheek om haar kennis en expertise op het gebied van W&T en OOL te delen.