19 december 2023

Debatteren: argumenteren en structureren (verdieping)

Datum en tijd19 december 2023 van 09.30-13.30 uur
LocatieChristelijk Lyceum Delft, locatie Molenhuispad, Molenhuispad 1, Delft
DoelgroepVO
ActiviteitTraining
ThemaBurgerschapsonderwijs, Gedrag, Cultuur, 21st century skills
DeelnemersMinimaal 4, maximaal 20
TrainerEsther Hijman
AanbiederSCO-Academie

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Doelstellingen

Aan het eind van de training hebben de docenten meer handvatten voor het debatteren in de klas. In deze training zal er vooral gefocust worden op de verdieping in een debat: meer verschillende argumenten, diepgaande onderbouwingen en logische weerleggingen.

Inhoud

In deze training gaan we dieper in op het bedenken van goede en onderbouwde argumenten. Dit doen we vooral door ook zelf aan de gang te gaan.

  •  Welke vragen kun je stellen om tot diverse argumenten te komen?
  •  Welke modellen kun je gebruiken om meer diepgang te krijgen?
  •  Hoe reageer je op een argument, zonder dat je de helft vergeet?

In deze training doen we veel oefeningen. Spannend om te debatteren? De trainer helpt je er doorheen en zorgt dat het voor iedereen een positieve ervaring wordt.
Voorafgaand aan de training zal worden geïnventariseerd wat de leerdoelen van de deelnemers zijn, zodat de inhoud van de training hierop afgestemd kan worden.

Trainer

Esther Hijman is trainer bij Stichting Nederlands Debat Instituut en geeft debattrainingen aan leerlingen, studenten en docenten van het vmbo, havo, vwo en mbo. Daarnaast is ze ook regelmatig debatleider of juryvoorzitter bij andere projecten. Esther heeft eerder gewerkt als docent Nederlands. Er zullen in de trainingen veel voorbeelden uit de eigen lespraktijk naar voren komen, en ook vragen over praktische, organisatorische of didactische zaken kan zij beantwoorden.

Bijzonderheden

Voor een lunch wordt gezorgd.