03 september 2024

Aan de slag met NT2-leerlingen/nieuwkomers in de klas!

Datum en tijd3 september 2024 van 15.00-17.00 uur
 3 oktober 2024 van 15.00-17.00 uur
LocatieDe Horizon, locatie Brahmslaan, Brahmslaan 42, Delft
DoelgroepPO
ActiviteitTraining
ThemaNT2, Coaching, Didactiek
DeelnemersMinimaal 10, maximaal 25
TrainerEveline Oskam
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

Welke kennis en vaardigheden heb je als professional en als school nodig om door de jaren heen onderwijs op maat te bieden aan deze leerlingen? 

Inhoud

De training 'Aan de slag met NT2-leerlingen/nieuwkomers in de klas!', zoomt in op de instapfase van de ‘nieuwkomersleerling’ naar de reguliere groep. In de training krijgen de deelnemers praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
We behandelen daarbij de volgende vragen:

  • Wat is het niveau bij uitstroom uit de nieuwkomersgroep/taalklas?
  • Hoe kan je de moedertaal inzetten als opstap om het Nederlands te leren?
  • Hoe kunnen pre-teaching, woordenschatlessen, de NT2-didactiek en rekentaal worden verweven in het reguliere lesprogramma, zodat de NT2-leerling beter aan kan sluiten bij de lesstof?
  • Welke kennis en vaardigheden heb je als professional [CP1] en als school nodig om door de jaren heen onderwijs op maat te bieden aan deze leerlingen?

Trainer

Eveline Oskam werkt inmiddels 8 jaar als onderwijsadviseur taal/NT2 bij de Bazalt Groep in Den Haag. Hiervoor heeft zij jarenlang als leerkracht gewerkt, zowel in reguliere groepen als in taalklassen en is zij remedial teacher, intern begeleider en coach geweest.
Haar doel bij het geven van trainingen en coaching is om zo praktisch mogelijk aan te sluiten bij de onderwijsprofessional(s) met wie zij samenwerkt.

inschrijven