18 mei 2021

Flipping the Classroom

Datum en tijd18 mei 2021 van 15.45 - 17.15 uur
LocatieOnline of op het CLD locatie Molenhuispad, Molenhuispad 1, Delft
DoelgroepPO, VO
ActiviteitWorkshop
Thema21st century skills, Didactiek
DeelnemersMinimaal 5, maximaal 20
TrainerMarjolein Mantelaers
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

Na deze workshop hebben deelnemers inzicht gekregen in het fenomeen Flipping the Classroom en hoe zij dit kunnen toepassen. Daarnaast hebben zij kennis over een aantal programma’s die zij hiervoor kunnen inzetten.

Inhoud

Met de komst van de Chromebooks is er meer mogelijk op het gebied van digitaal lesgeven. Een van de opties is Flipping the Classroom. Hierbij vindt de uitleg van de lesstof buiten het klaslokaal plaats, waardoor er tijdens de les meer tijd overblijft voor actief werken met de lesstof. Dit biedt onder andere meer mogelijkheden tot differentiatie. Tijdens deze workshop leer je wat Flipping the Classroom is, hoe je het uitvoert en wat het jou oplevert. Daarnaast leer je over een aantal programma’s, waaronder PowerPoint en Powtoon, die je kunnen helpen met het maken van materiaal om je klas te flippen.

Trainer

Marjolein Mantelaers is leraar Nederlands op het Christelijk Lyceum Delft locatie Molenhuispad. Ze gebruikt regelmatig activerende werkvormen, ICT-tools en formatieve werkvormen tijdens haar lessen.

inschrijven