23 september 2021

Terugkombijeenkomst - Formatief toetsen in de les

Datum en tijd23 september 2021 van 13.30-16.30 uur
LocatieCLD, Locatie Molenhuispad, Molenhuispad 1, Delft
DoelgroepVO, leraren die in 2020-2021 de training ‘Formatief toetsen in de les’ hebben gevolgd.
ActiviteitTraining
ThemaDidactiek
DeelnemersMinimaal 17, maximaal 18
TrainerRoel Vos
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

  • De deelnemers halen kennis over formatief toetsen in de les op, om zichtbaar te maken waar zij nu staan en waar zij in het nieuwe schooljaar nog verder aan kunnen werken.
  • De deelnemers maken een uitwerking van formatief toetsen voor hun les.
  • De deelnemers formuleren een persoonlijk ontwikkeldoel om tijdens het schooljaar verder met formatief toetsen aan de slag te gaan.

Inhoud

De terugkombijeenkomst voor leraren die de training ‘Formatief toetsen in de les’ hebben gevolgd is vooral een werkbijeenkomst. Daarbij gaan we natuurlijk formatief aan de slag. Aan de hand van het uitwisselen van ervaringen en het opfrissen van theorie voor de liefhebbers, verkennen we vervolgvragen en maken we zichtbaar waar voor iedereen dit schooljaar ontwikkelmogelijkheden liggen op het gebied van formatief toetsen. En als gevolg daarvan kiest iedereen een passende opdracht uit een keuzemenu om gelijk een formatieve uitwerking te maken voor een les die je op korte termijn kan geven.

Trainer

Roel Vos is adviseur bij CPS en traint leraren in het ontwerpen en geven van effectieve lessen. Benaderingen die hij daarbij gebruikt zijn formatief toetsen, differentiëren, digitale didactiek, gamificatie, activerende didactiek en samenwerkend leren. Ook begeleidt hij secties van de exacte vakken, bijvoorbeeld bij examentrainingen, aangezien hij een achtergrond heeft als leraar scheikunde.

inschrijven