10 oktober 2022

Manhattan Masters, Hollandse meesters uit de Frick Collectie, New York

Datum en tijd10 oktober 2022 van 16.30-18.00 uur
LocatieHet Mauritshuis, Plein 29, Den Haag
DoelgroepPO, VO
ActiviteitRondleiding
ThemaCultuur
DeelnemersMinimaal 4, maximaal 10
TrainerSeijo Epema
AanbiederSCO-Academie

De inschrijving voor deze activiteit is gesloten.

Doelstellingen

De deelnemers laten kennismaken met Hollandse meesterwerken die normaal hier niet te zien zijn en aan de hand van deze schilderijen de kunsthistorische kennis van deelnemers verdiepen, zonder dat enige voorkennis vereist is.

Inhoud

Van oktober 2022 tot half januari 2023 is er een nieuwe tentoonstelling in het Mauritshuis. In het hart van New York, prachtig gelegen met zicht op Central Park, prijkt The Frick Collection. Een geliefd museum, geroemd om de hoge kwaliteit van zijn werken. Tijdens de rondleiding krijgt u tien van de mooiste Hollandse meesterwerken uit de Frick Collectie te zien. Sinds ze meer dan 100 jaar geleden Europa verlieten zijn deze schilderijen nooit meer in Europa te zien geweest. Omdat het Frick gerestaureerd wordt kunnen ze bij hoge uitzondering het museum verlaten. Waaronder het beroemde zelfportret van Rembrandt uit 1658.
Er is ongetwijfeld ook tijd over om nog een aantal werken van de vaste collectie te gaan bekijken. De deelnemers kunnen zelf aangeven welke werken hun voorkeur hebben.

Trainer

Seijo Epema heeft een minor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden gevolgd en geeft regelmatig rondleidingen in musea in Amsterdam en Den Haag. Zijn specialisatie is Nederlandse architectuur, interieurs en kunst van de 16e tot de 19e eeuw.