05 maart 2024

Autisme in de klas

Datum en tijd5 maart 2024 van 15.30-17.30 uur
LocatieDe Waterhof, Locatie Angolastraat, Angolastraat 3, Delft
DoelgroepPO
ActiviteitVoorlichting
ThemaGedrag, Pedagogiek
DeelnemersMinimaal 8, maximaal 20
TrainerCissy Canninga
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

  • De voorlichting 'Autisme in de klas' is erop gericht dat leerkrachten het gedrag, denken en voelen van een leerling met autisme beter begrijpen. 
  • De deelnemer krijgt meer inzicht in de beperkingen en de mogelijkheden die kinderen met autisme hebben bij het volgen van onderwijs.
  • De voorlichting biedt handreikingen voor het omgaan met deze beperkingen en mogelijkheden in de klas.

Inhoud

Rondom de begeleiding van leerlingen met autisme is vaak verwarring. Gedrag wordt verschillend geïnterpreteerd, betrokkenen bestrijden elkaar op visies en er ontstaan discussies over de praktische begeleiding. De zoektocht naar het verband tussen gedrag en autisme en de daarbij passende individuele aanpak is onvermijdelijk. De bijeenkomst is zeer geschikt om deze verbanden te leggen tussen gedrag en autisme.

Een praktische voorlichting waarin op basis van theorie tips worden gegeven m.b.t. het praktisch handelen in de klas bij leerlingen met autisme.

Trainer

Drs. Cissy Canninga is orthopedagoog-generalist met een hart voor het onderwijs. Sinds 2003 is zij actief voor het Steunpunt Autisme, met name in de regio’s Delft en Westland. Het Steunpunt Autisme heeft als doel het onderwijs te ondersteunen bij het lesgeven en begeleiden van leerlingen met (vermoeden van) autisme.

inschrijven