21 oktober 2024

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Datum en tijd23 september 2024 van 15.30-17.30 uur
 21 oktober 2024 van 15.30-17.30 uur
LocatieDe Waterhof, locatie Angolastraat, Angolastraat 3, Delft
DoelgroepPO, groep 1-2
ActiviteitWorkshop
ThemaGedrag, Pedagogiek, 21st century skills, Didactiek
DeelnemersMinimaal 8, maximaal 16
TrainerGrazia Palumbo
AanbiederSCO-Academie

Doelstellingen

  • Je kan een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong signaleren.
  • Je kan een kleuter die onderpresteert herkennen.
  • Je kan een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong monitoren.
  • Je kan een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong cognitief uitdagen.

Inhoud

Tijdens deze training krijg je informatie over het signaleren en het monitoren van een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong en hoe je het aanbod hierop aanpast. Je leert op deze manier kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong herkennen en hoe je ze cognitief uit kan dagen, zodat ze (weer) betrokken meedoen tijdens de activiteiten en hun welbevinden hierdoor verbetert. Ben je geïnteresseerd hoe je je aanbod voor deze kleuters kunt aanpassen, kom dan naar deze bijeenkomsten!

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden, simulatieactiviteiten, en reflectieopdrachten. De deelnemers krijgen de kans om vraagstukken vanuit hun werkveld mee te nemen en te bespreken.

Trainer

Grazia Palumbo heeft een MSc in pedagogische wetenschappen en heeft lesgegeven op reguliere basisscholen en fulltime onderwijs gegeven aan hoogbegaafden. Ze heeft onderzoek gedaan naar hoe je het cognitief uitdagende aanbod in een mooie doorgaande lijn binnen het reguliere onderwijs kan aanbieden en ze heeft zich verder verdiept in de signalering en de cognitieve uitdaging bij kleuters. Inmiddels past zij haar theoretische en praktische kennis toe als onderwijsadviseur van het jonge kind bij de CED-groep.  

Deze activiteit maakt deel uit van een serie op meerdere dagen.
Inschrijven kan alleen via de eerste dag: klik hier.